De volgende liefhebbers zijn belangrijk geweest bij de stamopbouw van ons hok;

Cor Leijtens (Oostelbeers, NL)

Toen we ons in 1973 aansloten bij Postduivenvereniging "De Drie Beerzen" was er onder de leden een absolute topspeler actief die het duivenspel tot kunst had verheven en week na week de concoursen werkelijk oprolden in zowel de eigen vereniging als in de sterke C.C. Midebo. Tot op de dag van vandaag heeft Cor Leijtens zich staande weten te houden op topniveau binnen de duivensport. Grote bekendheid kreeg hij door zijn Olympiadeduif "Lammert", nationale Asduif Midfond "Benicia" en de Beste doffer WHZB "907 van Amore's Dirk". Niet verwonderlijk dat wij altijd heel veel respect voor zijn prestaties en dadendrang hebben gehad. Door de enorme prestaties van Cor (en niet te vergeten zijn broer Harrie) hebben we altijd belangstelling gehad voor de Leijtens duiven. Aanvankelijk werd wel eens een duif aangeschaft door de schenking van Cor op onze jaarlijkse clubtentoonstelling. Via Egbert Pleijter en later rechtstreeks bij Cor en Harrie werden meerdere Leijtens duiven op de hokken gehaald. Op het hok bevinden zich o.a. vier dochters van het fenomeen "Kleine Bram" (6e nationale asduif dagfond 2009).

Op de foto de NL05-1574815 "Dré". Die fantastische zoon van "Reneris" is nog altijd op het hok en is in 2017 alweer vader van 6 jongen. "Dré" is o.a. vader van "Gianne" 1e Gien Rayon B afdeling Oost-Brabant.

H. van Summeren (Oirschot, NL) en Driek van Gisbergen (Lage Mierde, NL)

Vooral vanaf begin jaren 90 werd op zoek gegaan naar "betere" duiven. In Oirschot maakte H. van Summeren met een gering aantal duiven indruk op de midfondvluchten. Daar waren vooral duiven te vinden van de Gebr. Heesters uit Reusel. Een zoon van de fameuze Niks verhuisde naar onze hokken waar hij een koppel vormde met een duivin rechtstreeks afkomstig van Driek van Gisbergen uit Lage Mierde die zijn hok opbouwde met Klakduiven. Dit koppel bleek een schot in de roos. "Perico", een zoon uit het koppel werd in 1993 Asduif Midfond en Generaal Asduif. Helaas ging deze klasbak als 2-jarige duif verloren van een vitessevluchtje. Uit deze lijnen stamt onze "Bartoli" (kleinzoon zus "Perico" en kleinzoon "Inteelt niks") maar ook "De Krekel" is een kleinzoon van dezelfde zus "Perico". De zus "Perico"won zelf als weduwduivin 44 prijzen en vormde samen met een doffer van Cor Leijtens een vast koppel.

Op de foto NL92-4004702 "Perico". Asduif Midfond en Generaal Asduif 1993.

Egbert Pleijter (Wezep, NL)

In 2004 zijn we in contact gekomen met Egbert Pleijter uit Wezep (nu Elburg). Egbert was in het bezit van een aantal bijzondere kweekduiven die werden aangeschaft bij absolute topspelers. Een groot aantal van zijn duiven was afkomstig van Cor Leijtens. Egbert schafte daar duiven aan uit alle toppers waaronder de vaandeldragers "Lammert" en "Reneris". Samen met mijn vader reisden we regelmatig af naar Wezep voor een bezoek aan Egbert. Het klikte bijzonder goed met deze liefhebber. Het was er altijd gezellig en er gingen altijd wel eieren of jongen mee naar Oostelbeers. Helaas nam Egbert in 2006 afscheid van de sport. Mede door het goede contact dat we hadden opgebouwd mochten we nog één keer uit zijn bron putten. Maar liefst 28 eieren gingen mee naar Oostelbeers. Uit een groot aantal kweekduiven van Cor Leijtens maar ook uit duiven van M. van Gastel uit Roosendaal. Uit één van deze eitjes zag onze stamdoffer "De Cobra" het levenslicht. Die magistrale kweker is een zoon van de NL04-1011009, een broer van Cor Leijtens zijn "Briljantje". Wij zijn Egbert heel erg dankbaar voor de fantastische duiven die we er mochten halen.

De NL04-1011009 Broer Briljantje, vader van onze stamkweker "De Cobra". De 04-009 is grootvader van de topduivinnen Hind, Marianneke en Hilde maar ook van de Wizard en het fenomeen Styby.