Mooie afsluiter met 15e Hokprestatie afd. 3 op GP Melun

 

Op 16 juli werd het midfondseizoen voor de oude duiven afgesloten met een hele mooie vlucht "Grand Prix Rondom Parijs" vanuit Melun Andrezel. En een mooie afsluiter werd het. Vader pakte zijn 18-607 (Zoon "Styby's Future") vroeg. Die weduwnaar klasseerde zich daarmee in de CC uitslag op een fraaie 6e plaats. In de afdeling Oost-Brabant goed voor een 39e plaats tegen 3341 duiven. Met vijf duiven heel goed op tijd van zijn 11 doffers kon hij goed tevreden zijn. Maar de duivinnen van Henri voerden deze zaterdag de boventoon. In amper een kwartier arriveerden er maar liefst 9 van de 11 op het hok. Allen klasseerden zij zich in alle uitslagen hetgeen in afdeling 3 een hele fraaie 15e Hokprestatie Gemiddeld NPO systeem opleverde. Vader deed niet veel onder met een 17e notering als "Grootmeester 1 op 10" van geheel Oost-Brabant. Na een mooi vitesse- en midfondseizoen kan de balans worden opgemaakt;

5e Onaangewezen Vitesse CC Midebo (vader)

6e Onaangewezen Midfond CC Midebo (Henri)

8e Gemiddeld puntensysteem Midfond CC Midebo (Henri)

2e Onaangewezen en 4e Aangewezen Midfond DDB (Henri)

5e Onaangewezen Vitesse DDB (vader)

5e Aangewezen Midfond DDB (vader)

5e Asduif Vitesse DDB 19-385 "Fast Cobra"

7e Asduif Midfond DDB 19-407 "Matje"

8e Asduif Midfond DDB 20-419 "Amy"

 

"Styby's Future"is vader van de 18-607 (39e GP Melun afd. 3 tegen 3341 duiven) en van 19-407 "Matje" 7e asduif midfond DDB '22

 


Intertekst

 

Op 4 juni deden de duivinnen het weer prima op de loodzware midfondvlucht (stevige Noordoosten wind) vanuit het Franse Melun Andrezel. Het was wederom "Mona Lisa" die voor de verrassing van de dag zorgde. Zij viel na bijna vijf uur vliegen als een baksteen op de klep en scoorde daarmee een hele mooie intertekst notering. Zij werd afgevlagd als 7e in de afdeling Oost-Brabant tegen 8759 duiven.

 


Vermelding bij Mooie prestaties

 

De prestaties van de duivinnen van Henri op Dizy-le_Gros leverde een mooie vermelding op bij de Beste Prestaties van Nederland op de website van PIPA. In de CC Midebo vlogen 2002 duiven om de prijzen waarvan 13 duivinnen van Henri. Negen van hen klasseerden zich in de uitslag waarbij vooral "Mona Lisa" en "Amy" zich opnieuw wisten te onderscheiden met een fraaie 7e en 11e plaats. "Mona Lisa" eindigde in 2021 als jaarling al als 7e asduif midfond in de sterke vereniging. Zij is een dochter van "Special Cav". klik hier voor de mooie prestaties op PIPA.

 

"Special Cav"is vader van "Mona Lisa" 7e Dizy le Gros tegen 2002 d. en 8e Isnes tegen 2278 d.


Start van het vliegseizoen 2022 is veelbelovend

 

De kop van het vliegseizoen is er met een openingsvlucht vanuit Isnes op 23 april vanaf. Een week later stond Chimay op het programma met een afstand van ruim 170 km. naar Oostelbeers. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Op Isnes haalde Henri uit met twee mooie vroege duiven. In de CC Midebo klasseerden duivinnen zich als 6e en 8e tegen 2278 duiven. De eerste duivin is een dochter van "Ceylin" (rechtstreeks Embregts-Theunis) x een zoon van "Kian" (rechtstreeks Cor Leijtens). De tweede duivin is dochter van "Special Cav". Op Chimay waren het vier doffers van vader Martien die zich in de club tegen 610 duiven als 2e, 12e, 13e en 14e klasseerden gevolgd door twee duivinnen van Henri die zich als 16e en 25e in de uitslag vlogen. Al deze duiven zijn gerelateerd aan "De Cobra". De plaatsen 12, 13 en 14 werden bezet door zonen van "Blue Cobra". Ze doen het dus nog altijd. 

 

"Ceylin"is moeder van 6e Isnes tegen 2278 duiven in de CC Midebo


Foto van "Matje"werd aangevuld met zijn prestaties van 2021

Pigeonphotography verzorgde een update met prestaties van 2021 van "Matje". Die doffer van 2019 werd als jaarling en tweejarige doffer enkel gespeeld op vitesse- en midfondvluchten. In twee jaar tijd vier kansen dus om zich tussen de asduiven op die disciplines te vliegen. Het lukte hem drie maal om zich onder de beste 6 asduiven van onze vereniging te scharen. Op de midfondvluchten in 2021 eindigde hij als 6e asduif achter o.a. twee duiven van M. Vennix & Zn, waaronder een halfbroer. "Matje"is een zoon van "Styby's Future" die op zijn beurt een zoon is van "Styby". De derde generatie van "De Cobra" doet het dus nog altijd best. 

 

 

"Styby"draagt zijn steentje bij aan mooi Midfondseizoen 2021

De oude duiven marcheerden in het seizoen 2021 het beste op onze favoriete midfondvluchten. Dat laat zich vooral vertalen in de eindstand van de asduifkampioenschappen midfond van PV "De Drie Beerzen". Daar staan onze duiven op de plaatsen 3, 4, 6 en 7. Geen schande als je weet dat de 1e asduif in onze vereniging ook als 1e asduif eindigt in de gehele afdeling Oost-Brabant. De moeder van de 3e asduif is een kleindochter van "De Cobra". De vader van zowel de 4e als de 6e asduif is een zoon van onze "Styby". Styby is een zoon van "De Cobra". Ook in de pedigree van de 7e asduif is een rol weggelegd voor "De Cobra" al is het wel een generatie verder. De 6e asduif "Matje" toonde zijn klasse direct al in het seizoen door ook nog als 5e asduif op de Vitesse te eindigen.

 

Duiven marcheren goed de jongste weken

Vorige week (7 juni) presteerden onze duiven uitstekend op de laatste vitesse vlucht Morlincourt. In de CC speelden twee doffers van vader resp. de 7e en 8e prijs in de CC Midebo. Daarna volgde een duivin van Henri op een mooie 11e plaats en vader antwoordde met een 17e plaats. Allemaal topnoteringen. De eerste duif is als bijna vanzelfsprekend een kleinkind van de Cobra. De tweede duif is een kleinzoon van Styby, de derde een dochter van Gianne en de vierde is Matje, kleinzoon van Styby.

Een week later vliegen we Sens met een Noord Oosten wind een zware maar wel heel mooie vlucht. De eerste duivin op het hok is opnieuw de dochter van Gianne die nu in de club een mooie derde plaats laat optekenen, in de CC goed voor de 4e stek en in afdeling Oost-Brabant de 37e plaats tegen 6313 duiven.

 


 

Kleinkinderen van Styby laten zich mooi zien op zware Nanteuil

Na veel nattigheid en te koude dagen en nachten was het in het laatste weekend van Mei eindelijk duivenweer zoals we het graag zien en waarop vaak de beste duiven het verschil maken. Met een stevige NO wind maakte onze eerste duif over de ruim 314 km 1174 mpm. Een duivin van Henri (kleindochter Styby) bleef daarmee in de sterke vereniging steken op een 13e plaats tegen 549 d. (25e CC Midebo tegen 1438 d.). Daarop volgde opnieuw een duivin (kleindochter CAV) met een 16e in de club en 35e in de CC Midebo. Daarna was het de beurt aan mijn vader die binnen drie minuten zijn 1e, 2e en 3e getekende wist te pakken. In de club goed voor de verdienstelijke plaatsen 25-31 en 35. Daaronder twee kleinzonen van Styby. De eerste doffer die bij mijn vader de antenne aantikte was de 19-407 "Matje".

 


Eerste vermelding 2021 Mooie prestaties PIPA

 

Het seizoen 2021 is nog maar twee weken oud en toch heeft mijn vader met een prima uitslag op Chimay van 25 april al een fraaie plaatsing bij de mooie prestaties van Nederland bij PIPA op zak. Hij begon zijn serie van 11 prijzen (16 duiven gezet) met een zoon van "De Gust". In de CC Midebo scoorde die doffer een 13e plaats in de uitslag tegen 2442 duiven. Op afdelingsniveau was dat een 69e plaats tegen 18543 duiven. De Gust is overigens een kleinzoon van "De Cobra". Mijn vader zijn 2e duif is ook een kleinzoon van "De Cobra". Zijn derde duif is een kleinzoon van "Styby" die op zijn beurt weer een zoon is van "De Cobra"

 


Fraai op de foto

Onlangs hebben we een aantal toppers op de foto laten zetten door Pigeonphotography. Over het resultaat zijn we uiterst tevreden. Ook onze topper De Gust staat er heel mooi op. Wat heeft mijn vader veel plezier gehad van die klepper. De Gust is een zoon van Cav die er zelf ook wat van kon. Ze stammen nog uit de oude 2e WK lijn van Cor Leijtens.

 


 

"Talenti" Back home in Oostelbeers

Op de voorjaarsbeurs in Houten, editie 2017, werd door ons een jonge duivin aangeboden uit een zoon van De Cobra. Het duivinnetje werd aangekocht door Kim Post uit Kampen die met haar de strijd aanging met de concurrentie. Het duivinnetje werd door Kim omgedoopt tot "Talenti". Ze bouwde een mooie erelijst op;

1e Quiévrain tegen 547 d.

*  13e NOR West tegen 4859 d.

11e Niergnies tegen 703 d.

12e Hapert tegen 530 d.

* 73e Nor West tegen 4806 d.

38e Meer tegen 1029 d.

39e Asse-Zellik tegen 913 d.

44e Chimay tegen 621 d.

48e Isnes tegen 436 d.

140e Tilburg tegen 5078 d.

244e Etroengt tegen 14670 d.

"Talenti" is inmiddels terug op de hokken in Oostelbeers, waar we gaan proberen er een toppertje uit te kweken.

 


Kleinkinderen van Styby marcheren uitstekend op Nanteuil le Haudouin

Zaterdag 20 juni stond de eerste midfondvlucht van het seizoen 2020 op het programma vanuit het Franse Nanteuil le Haudouin. Met "postduivenweer" vertrokken de duiven voor hun opdracht van 314 km naar de hokken in Oostelbeers. De Cobra's waren duidelijk in hun element. Gelijktijdig arriveerde zowel bij vader Martien als zoon Henri een kleinkind  van de topper Styby (zoon Cobra). In de club goed voor een 4e en een 6e prijs tegen 590 duiven. In de CC Midebo zijn beide duiven terug te vinden op de plaatsen 14 en 17 tegen 2235 duiven.


"Fast Cobra" geeft zijn visitekaartje af op Vervins

Het duivenseizoen 2020 is met enige vertraging dan toch uit de startblokken gekomen. De twee trainingsvluchten vanuit Gronsveld lieten we aan ons voorbij gaan. Onze duiven werden direct gespeeld vanuit het Franse Vervins. voor ons toch ruim 200 km. De onervaren jaarlingen, met name de jaarlingen uit onze Cobra lijn pakken de draad snel op. Met een hele mooie 5e plaats in de club tegen 638 d. (6e tegen 2343 d. in de CC Midebo) zorgt "Fast Cobra" bij mijn vader voor een mooie opsteker.  Ook zijn 2e duif (12e  kleinzoon Styby) als mijn eerste twee duiven (21e - zoon Cobra x Danicia's Promise) (22e - zoon Messi's Golden Boy Hans Broeders x De Donder van Cothen) zijn nazaten van de Cobra, stamvader van ons hok.

 

NL19-3938385 "Fast Cobra" 6e Vervins CC Midebo 2343 duiven. (67e Afdeling Oost-Brabant 20.180 d.)


Super referenties behaald in het seizoen 2018 met rechtstreekse duiven van ons hok

 

Emiel van Oostenbrugge uit Driebergen-Rijssenb. pakt maar liefst 2 overwinningen met rechtstreekse duiven van ons hok. De NL18-1210526 (Inteelt Cobra) wint niet alleen de 1e in zijn vereniging maar is op Lessines ook de snelste duif van Regio C 2 afdeling 7 tegen 994 d.. Met de NL18-1210568 (Kleinkind Styby) pakt Emiel nog eens de volle winst in zijn vereniging vanuit Asse-Zellik tegen 368 duiven.

 

Een trotse Emiel van Oostenbrugge showt zijn diploma's ter ere van zijn 1e prijzen die hij behaalde met Vennix duiven

 


Het seizoen 2018 is alweer enige tijd achter de rug. Toch willen we nog even terugkijken met een paar referenties die ik mocht ontvangen waarin weer een heel grote rol is weggelegd voor nazaten van onze Cobra. Wat te denken van de prestatie van de heer F.J. Treziak uit Stieltjeskanaal. Hij kwam op de voorjaarsbeurs in Houten 2018 in het bezit van de NL18-1210554. Dat kleinkind van De Cobra schopte het in 2018 tot 25e Asduif Kort in de Nationale competitie Wie Heeft Ze Beter. Wij feliciteren de heer Treziak van harte met dit fantastische resultaat en wij zijn uiteraard trots dat we die duif hebben mogen kweken. De ouders van die jonge duif vormen in 2019 opnieuw een paar. We zullen zien wat het gaat brengen.

 

F.J. Treziak met de NL18-1210554 (kleinkind Cobra) 25e Asduif Jong Kort Nationale competitie WHZB

 


Mooiste Oude Duivin, Mooiste Oude Doffer, Mooiste Duif v.h. geheel en Mooiste Viertal op Tentoonstelling De Drie Beerzen

Mooiste Oude Doffer Tentoonstelling 2018 met 92,25 pntn.


Danicia's Promise nieuwste aanwinst voor het kweekhok

Op GPS vond de totale verkoop plaats van onze sportvriend Cor Leijtens. Het is ons gelukt een speciale duivin te bemachtigen die in 2019 voor nakomelingen mag zorgen op ons kweekhok. Het gaat om een rechtstreekse dochter van de superieure duivin Danicia. Die duivin is op haar beurt een dochter van de 907 v. Amore's Dirk (Beste doffer Nat. Comp. W.H.Z.B. 2007). Danica was in 2013 4e asduif in de C.C. Midebo en in 2014 2e asduif in diezelfde C.C.. Danicia won o.a. 1e Vervins 2723 d. en 1e Sezanne 1892 d.. De vader van Danicia's Promise won o.a. 1e Chimay 671 d. en 1e Epernay 516 d. en is een zoon van Cor zijn stamduif Reneris. De pedigree van Danicia's Promise kan je hier doornemen.

 


Friedhelm Treziak ontdekt de kracht van de Cobra duiven met de 18-554  

 

 

Zondag 12 augustus zakte Friedhelm Treziak met zijn compagnon af naar het zuiden. Op de beurs in Houten liet hij zijn oog vallen op de NL18-1210554, een kleinkind van de Cobra met daaraan toegevoegd de duiven van Cor Leijtens. Na drie jonge duivenvluchten voert de 18-554 het duifkampioenschap aan in D.Z.O.H. Coevorden. Friedhelm mag vaker langs komen want beide heren waren getuige van de aankomsten van de jonge duiven vanuit Asse-Zellik waar in de club tegen 497 duiven de plaatsen 1-2-3- en 4 voor ons waren. Opnieuw ging een kleinkind van de Cobra mee naar het Noorden van het land.

 


Beurs Houten fantastische aftrap van het duivenseizoen 2018

 

Team M. Vennix & Zn met G.J. Kroes en zijn maat vd Putten.        Team van Oostenbrugge trekt met mooi koppel duiven

                                                                                                                          terug naar Driebergen.

Traditiegetrouw wordt de start van het duivenseizoen gegeven op de voorjaarsbeurs in Houten. Wij kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op een zeer geslaagde dag. Een praatje met vele tevreden afnemers van onze duiven hoort daar natuurlijk bij. Er werd door ons een mooi lot jonge duiven aangeboden. Het werd door de beursbezoekers op waarde geschat. Om 12.30 uur kon het "Sold Out" op de kooitjes geplaatst worden. Wij wensen de nieuwe eigenaren veel succes in 2018.