Wie zijn wij

M. Vennix & Zoon staat voor Martien en zijn zoon Henri Vennix. Beiden zijn geboren en getogen in het Brabantse Oostelbeers. In 1972 werd gestart met de duivensport. We kwamen er mee in aanraking door een opgevangen postduif en een gewonde tortelduif. Toen die allebei hun vrijheid terugkregen moesten er nieuwe duiven komen. De eersten kwamen van clubicoon Cees Lathouwers die spontaan enkele jongen voor ons ringden waarmee de start in de sport werd gemaakt. De eerste jaren werd vooral genoten van de aankomsten van de duiven en vonden we het al prachtig als een duif vanuit "Dax" het hok in Oostelbeers wist te bereiken. Later werden de prestaties belangrijker en werden met enige regelmaat "betere duiven" aangeschaft.

In 1991 stapte Henri in het huwelijksbootje met Willemien en vond op 2 huizen afstand van de ouderlijke woning een nieuw onderkomen. Vanaf die tijd werd op het nieuwe adres vooral gespeeld met jonge duiven. Martien was met zijn weduwnaars actief op het favoriete midfondspel. Daarop werden vele mooie uitslagen gemaakt. Dat was overigens ook het geval op de dagfond en zelfs op de meerdaagse fondvluchten. Van de laatste spelsoort werd inmiddels afscheid genomen.

Het gezin van Henri werd met de dochters Kim en Anne compleet.

Henri is als wielrenner actief geweest en heeft aan veel wedstrijden deelgenomen tot in de amateurcategorieën. Nog steeds maakt de fiets een belangrijk onderdeel van het leven uit en worden er wekelijks wel enkele trainingsritten gemaakt. Af en toe wordt nog een wedstrijdje gereden om het inmiddels wat oudere lijf nog eens te plagen. Door al dat fietsen was er minder tijd beschikbaar voor de duiven. Vanaf 2009 is de duivensport door Henri weer serieuzer aangepakt. Met weduwduivinnen wordt deelgenomen aan het favoriete vitesse- en midfondspel. Dat dit voortreffelijk gaat bewijzen de prestaties met als voorlopig hoogtepunt het behalen van het podium bij de prijsuitreiking van de gouden duif competitie in 2010.

 

Talloze wielerwedstrijden werden gereden. De renner rechts op de foto ben ikzelf. In het midden Cor Gerritsen. Samen beleefden we in de wielersport veel hoogtepunten. Ikzelf won o.a. de wielerronde van Steensel, de kermisronde van Wintelré en de Torenronde van Oirschot.